Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Kranjska Gora

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Informatie over het skigebied
Kranjska Gora
Het hoogste punt: 1.215 m
Het laagste punt: 800 m
Hoogte skioord: 806 m
Liften in totaal: 19
Sleepliften: 13
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 20 km
Pistes:
10 km
Pistes:
8 km
Pistes:
2 km

Wintersportvakantie Kranjska Gora - Een plaats voor gezinnen!

Kranjska Gora

De plaats Kranjska Gora met 1.403 inwoners ligt dicht bij het nationaalpark Triglav, omgeven door bergen en gletsjermeren. Het alpiene vakantieoord in het noordwesten van Slovenië is bekend als ontspannings- en wintersportoord. Hoewel Slovenië steeds aantrekkelijker wordt voor wintersporters, gaat het traditionele charme hier niet verloren. Daarvoor zorgt onder andere het Noordse centrum Planica, waar volgens Sloveense traditie het skispringen en -vliegen alsmede langlauftrainingen en -wedstrijden plaatsvinden. Acht schansen liggen in het Noordse centrum Planica in Kranjska Gora.

Langlaufers komen zowel in de winter als ook in de zomer aan hun trekken. In de winter kunnen de langlaufloipes buiten worden gebruikt en in de zomer het overdekte langlaufpolygoon. Wie ook 's avonds nog actief wil zijn, kan genieten op het verlichte nachtslalomparcours.

Obersavetal

Het Sloveense Obersavetal ligt in het uiterste noordwesten van het land en daarmee vlak bij het drielandenpunt met Italië en Oostenrijk. Richting het noorden heb je hier een prachtig uitzicht over de Karawanken, richting het zuiden over de Julische Alpen.

De winters in het Obersavetal zijn koud, zodat een wintersport in de Sloveense Alpen niets meer in de weg staat. Toch genieten juist de hellingen aan de Karawankenzijde van een uitstekende zonnige ligging, die het skiën bij goede sneeuw en tegelijkertijd zonneschijn mogelijk maakt.

Wintersporters in het Obersavetal weten de skiregio Gorenjska (Oberkrain) die in totaal 18 gemeentes en 17 grotere, maar ook kleine skigebieden omvat, wel te waarderen. Met 30 pistekilometers is Krvavec het grootste skigebied, gevolg door Kobla (23 pistekilometers), Vogel (22 pistekilometers) en Kranjska Gora (20 pistekilometers). De 13 andere skigebieden zijn eveneens overzichtelijk en daarmee vooral geschikt voor gezinnen en beginners.

Ook al is het in het Obersavetal eerder idyllisch en rustig, bestemmingen voor een dagje uit zijn de grotere, bruisende steden. Een bezoek aan de stad Kranj bijvoorbeeld met ongeveer 200.000 inwoners is altijd de moeite waard. De betoverende hoofdstad van Slovenië, Ljubljana, mogen we hier zeker niet vergeten!

Vervoer Kranjska Gora

  • Trein: Tarvis (ca. 22 km), Villach (ca. 25 km), Jesenice (ca. 25 km)
  • Vliegtuig: Ljubljana (ca. 66 km), Klagenfurt (ca. 66 km)

Accommodaties in Kranjska Gora

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Kranjska Gora

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs