Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven

Skigebieden Slovenië

Skigebieden Slovenië

In Slovenië zijn er talrijke grote en kleine skigebieden die in totaal meer dan 270 kilometer aan pistes bieden en meer dan 190 liften bedienen. De skigebieden kunnen oplopen tot 2.292 meter boven de zeespiegel en bieden hoofdzakelijk lichte en middelzware pistes die ideaal zijn voor families en beginners. Maar er zijn ook een aantal skiroutes en zwarte pistes te vinden in de grotere skicentra. De meeste skigebieden liggen in de oostelijke middelgebergtes van Pohorje en in de Julische Alpen in het noordwesten van het land. Een van de bekendste skioorden is Maribor in Unter-Stiermarken en Kranjska Gora in de regio Gorenjska, beide bekend als de Alpine Ski World Cup.

Onder de beter bekende skigebieden met meer dan 20 pistekilometer vallen de extreem sneeuwzekere gebieden vogel-Bohinj en Kobla-Bohinj in de regio Gorenjska. Ook in het zuiden zijn enkele skigebieden te vinden met maximaal 8 km pistes.

Après-ski Slovenië

De skigebieden in Slovenië zijn van hun grootte en natuur het meest geschikt voor relaxte skiërs en families. Het klassieke feest vieren is alleen mogelijk in het skicentrum, maar dan in mindere mate dan men gewend is van bv. Oostenrijk. In skigebied van Maribor bieden bijvoorbeeld hutten aan de berg- en dalstationen muziek en gezelligheid. Naast skiën zijn er vele vrijetijdsactiviteiten activiteiten zoals rodelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, koets en winterwandelingen is het bosrijke droom landschap.

Voor een volledig ontspannen vakantie biedt Slovenië ook 14 gecertificeerde natuur spa's, waar verschillende thermal baden en wellnessgedeeltes beschikbaar zijn. Eeuwen van tradities en behandelingen worden hier toegepast in moderne gezondheidsbaden. Een grote portie wellness tegen betaalbare prijzen rond vakanties in Slovenië op de meest prettige manier af.

Excursies Slovenië

In Slovenië is er een hoeveelheid van bezienswaardigheden, historische steden en prachtige idyllische natuur te verkennen. Door de geschiedenis van het land, als onderdeel van Oostenrijk-Hongarije en later Joegoslavië, wordt het cultureel en historisch gemarkeerd op een bijzondere manier zoals geen ander land. Wereldwijd is Slovenië het enige land waar er een nationale culturele feestdag is (8 februari)! Alleen al in de twee grootste steden, de hoofdstad Ljubljana en de in Styrian metropool Maribor, zijn er talrijke historische gebouwen en culturele troeven te zien: van opera en ballet huizen op de Sloveense Philharmonic, het Nationale Theater en de National Gallery aan de talrijke culturele evenementen. Kunst Cultuur en historie zijn hier alomtegenwoordig.

Voor natuurliefhebbers en liefhebbers van de bergen heeft Slovenië ook te veel attracties te bieden. Als de derde-bos rijkste land in Europa heeft het een uitgebreid net van bospaden/wandelpaden, waar u ook heel goed kunt gaan sneeuwschoenwandelen en touren.

Plaatsen Slovenië

Kaart vergroten

Plaatsen (regio) Hoogte Skigebied Pistes skigebied
vantot
Kranjska Gora
806 m Kranjska Gora 20 km 800 - 1.215 m
Maribor
275 m Mariborsko Pohorje 42 km 325 - 1.327 m