Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Rumburk

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Jedlová
Het hoogste punt: 774 m
Het laagste punt: 517 m
Hoogte skioord: 387 m
Liften in totaal: 2
Sleepliften: 2
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 2,6 km
Pistes:
1,4 km
Pistes:
1,2 km
Pistes:
0 km

Skigebied Jedlová

Skigebied Jedlová

Ongeveer 14 km ten zuiden van Rumburk ligt het grootste skigebied van de Lausitzer bergen: skigebied Jedlová. Hier bevinden zich twee liften die maximaal 1.200 personen per uur kunnen vervoeren alsmede een gratis parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats pendelt een skibus naar de toegang tot de liften. De in totaal 2,6 pistekilometers zijn verdeeld over vier afdalingen, twee daarvan zijn blauw, de andere twee rood of bovenaan zwart en vervolgens rood gemarkeerd. De pistes liggen op de noordflank van de berg zodat de hele dag van goede sneeuwomstandigheden mag worden uitgegaan. Als er genoeg skiërs ter plaatse zijn, wordt één van de pistes dagelijks tot 21 uur verlicht voor het nachtskiën. In samenwerking met het naburige skigebied Horní Pudluží worden ook skischoolcursussen voor kinderen en volwassenen aangeboden. Onderaan de pistes ligt een oefenterrein met een kindersleeplift. Op de top van de Jedlová ligt een panoramarestaurant en bij het dalstation naast het kinderland nog een skihut, zodat een gezellige pauze wordt gegarandeerd. Naast de ski-afdaling ligt op de Jedová ook een langlaufloipe voor de klassieke stijl.

Ongeveer 11 km ten zuiden van Rumburk ligt het kleine skigebied Horní Podluží. Twee sleepliften bedienen hier een ca. 500 m lange piste. De piste kan worden verlicht en er zijn een parkeerplaats en een snackbar aanwezig. Het terrein is in de weekenden geopend, bij goede sneeuwomstandigheden ook dagelijks.

Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Rumburk

Ook direct in Jedlová in het Lausitzer gebergte is het populaire nachtskiën mogelijk. Het skigebied op de gelijknamige top biedt bij voldoende gasten de mogelijkheid tot het nachtelijke skiën. Direct in aansluiting op de normale openingstijden wordt dan tot 21 uur een piste verlicht. De sleeplift brengt u naar de start van de gemiddeld moeilijke afdaling, die voor jong en oud goed te doen is. Zo kan het skiplezier bij Rumburk elke dag tot inde avonduren worden verlengd. Het hotel Jedlová Hora op de top van de Tannenberg is geopend voor een hapje en een drankje.

Après-ski Rumburk

Omdat het skigebied niet direct bij Rumburk ligt, is hier geen sprake van klassieke après-ski in een bar. Aan de rand van de piste en in de hutten op de Jedlová is het ook eerder gezellig. Als alternatief is er in de droomachtige omgeving van de Lausitzer bergwereld en het nabijgelegen Saksisch-Boheems Zwitserland veel ongerepte natuur waarin u kunt winterwandelen, paardrijden en met sneeuwschoenen doorheen kunt lopen. Een bezoekje aan de Dymník is ook de moeite waard, waar u vanaf het restaurant op de top een mooi panoramisch uitzicht over de omgeving rondom Rumburk heeft.

Bij slecht weer of als alternatief programma voor de bergsport heeft u in Rumburk keuze uit een sportcentrum met tennis- en squashbanen, een bowlingbaan, een schaatshal en een zwembad. Wie iets meer wil zwemmen en ook naar de sauna wilt, vindt in het 20 km verderop gelegen Trixi-vakantiepark een beleveniszwembad met solebad, waterglijbaan en sauna.

's Avonds nodigen de restaurants in Rumburk u uit voor een goede Tsjechische maaltijd. In de Boheemse keuken zijn elk soort knödel de heerlijke basis, daarbij wordt mals varkensvlees of vis geserveerd. Later op de avond kunt u dan kiezen uit enkele gezellige bars en kroegen, waarin u van het beroemde Tsjechische bier kunt genieten.

Snowpark: Rumburk

Op de Jedlová ligt een klein snowpark met enkele rails en boxes. Bij voldoende sneeuw worden daar ook kickers geplaatst, die wat betreft hoogte en toestand ook geschikt zijn voor de eerste sprongen van beginners.

Het skigebied Jedlová is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Tsjechië

Beoordelingsrapport van experts Jedlová

Het testrapport Jedlová is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(2 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski

Accommodaties in Rumburk

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Rumburk

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs