Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Rumburk

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Informatie over het skigebied
Jedlová
Het hoogste punt: 774 m
Het laagste punt: 507 m
Hoogte skioord: 387 m
Liften in totaal: 4
Sleepliften: 4
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 4,8 km
Pistes:
2,5 km
Pistes:
2,1 km
Pistes:
0,2 km

Wintersportvakantie Rumburk – Verborgen schoonheid in het meest noordelijke deel van Tsjechië!

Rumburk

Rumburk ligt helemaal in het noorden van Tsjechië, in de zogenaamde Schluckenauer Zipfel, het Boheemse laagland bij de grens met Duitsland. Naar Dresden is het slechts 75 km. Rumburk is één van de drie grotere steden in de Lausitzer bergen en grenst aan Saksisch- en Boheems Zwitserland. Dit gebied nodigt uit tot tripjes door de heerlijke natuur van het nationaal park en het Elbsandsteingebirge.

De stad wordt gekenmerkt door Saksisch-Boheemse cultuur en vertelt een ontroerend verhaal, dat uiterlijk in de steegjes van de oude stad voelbaar wordt. In Rumburk had het weefambacht een grote culturele en financiële invloed en de stad profiteerde eeuwen lang van de handel met de edele stoffen. Rond het historische marktplein in het centrum staan kleurrijke gebouwen uit de Barok en de Renaissance met mooie poortbogen, die uitnodigen tot een stadsrondwandeling. In het midden van het marktplein staat een pestzuil van de Heilige Drievuldigheid. Het bekendste monumentale bouwwerk in Rumburk is echter de Loretokapel van het Kapucijnenklooster uit de 17e eeuw. De "Loreta" is een van zandsteen gebouwde kapel naar Italiaans voorbeeld. Deze geldt als het noordelijkst gelegen bouwwerk van dit soort in Europa. Verder is er nog een groot aantal andere heilige monumenten zoals kerken, die tijdens een stadsrondwandeling ontdekt kunnen worden.

Bij Rumburk rijst de basaltberg Dymník (516 m, Rookberg) op. Vanaf de uitkijktoren op de top genieten dagjesmensen van een mooi uitzicht op de Lausitzer bergen en Boheems Zwitserland. De regio rondom Rumburk wordt gekenmerkt door een zacht golvend heuvellandschap, waar actieve sporters een wandel- en langlaufparadijs vinden. Op de op twee na hoogste berg van de Lausitzer bergen, de Jedlová (774 m) bevindt zich een klein skigebied waarop naast voornamelijk eenvoudige pistes ook de mogelijkheid tot nachtskiën bestaat.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte vormt het grootste deelgebergte van de Sudeten, die tussen Polen en Tsjechië liggen. De Sneeuwkop is met ca. 1.600 m de hoogste berg van de Sudeten en daarmee ook het hoogste punt van Tsjechië. Typerend voor de regio zijn de steenachtige rotsen en mooie bergmeren. In de buurt van de top Medvědín bevindt zich de bron van de Elbe. De wintersportcentra in het nationale park van het Reuzengebergte bieden alles wat men voor een heerlijke vakantie nodig heeft. Hier vind je goed geprepareerde pistes, moderne liftvoorzieningen, eindeloze langlaufloipen op prachtige hoogteplateaus en een afwisselend vrijetijds- en après-skiaanbod, dat niet voor de Oostenrijkse plaatsen onder doet!

Vervoer Rumburk

  • Trein: Rumburk, Neugersdorf (ca. 6 km)
  • Vliegtuig: Dresden (ca. 80 km), Praag (ca. 133 km)