Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Adelboden

20 Aantal beoordelingen:

90 % Aanbeveling:

Plaats 9,5
Skigebied 9,3

Skigebied Adelboden-Lenk

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.362 m Gondelbaan: 13
Het laagste punt: 1.075 m Pistes in totaal: 216 km
Hoogte skioord: 1.353 m
Pistes:
97 km
Liften in totaal: 65
Pistes:
95 km
Sleepliften: 41
Pistes:
24 km
Stoeltjesliften: 11

Skigebied Adelboden-Lenk

Met de skipas "Adelboden-Lenk" heeft u toegang tot een van de grootste skigebieden van Zwitserland met rond 220 pistekilometers op een hoogte van 1.075 - 2.289 m. De moderne liften brengen u snel en comfortabel van afdaling naar afdaling, die een overwegend makkelijk tot gemiddeld niveau hebben. U bereikt de berg bijvoorbeeld met de eerste 10-persoonsgondelbaan, de "Stand-Xpress" nog sneller en gemakkelijker. Het skigebied Adelboden-Lenk is perfect voor beginners!

Maar ook de ervaren skiërs komen hier niets te kort. Een van de moeilijkste pistes in het skigebied is de 2,1 km lange "Luegli-Gleis", waarbij u een hoogteverschil van 431 m overbrugt. Een andere uitdagende piste is de "Elsighorn-Senggi" van 2 km met een hoogteverschil van 460 m. Niettemin bevindt zich op de berg bij het dorpsgedeelte Boden de steile wereldbeker afdaling.

Echte snelheidsduivels kunnen hun hartje ophalen op de race-afdalingen en pistes waar uw snelheid gemeten wordt. Ook snowcross- en freeride-fans komen in het skigebied Adelboden-Lenk volledig aan hun trekken. Een absolute must voor freestylers is het Gran Masta Snowpark!
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Adelboden

De trend van het skiën in de nacht is ook niet zomaar aan Zwitserland voorbijgegaan. In het skigebied Adelboden-Lenk wordt het nachtskiën op een hele bijzondere manier gevierd en draagt het de naam "Chuenis bi Nacht". Dat betekent meer dan alleen nachtskiën: hier wordt de nachtelijk actieve wintersporters van laser- via sportshows tot aan gezellige fondue-avonden alles aangeboden. De 4-persoonsstoeltjeslift bij de Chuenisbärgli verlengt elke vrijdag in februari de bedrijfstijden, zodat hier de wk-piste onveilig kan worden gemaakt. Met de shuttlebus, die speciaal voor het nachtskiën rijdt, komt u snel naar en van het dalstation in Boden. Het goede nieuws voor alle bezitters van een geldige skipas: nachtskiën is bij de pas inbegrepen.

Après-ski Adelboden

De après-ski in Adelboden is tamelijk rustig, desondanks nodigen de talrijke skihutten en bergrestaurants u na een dag op de pistes uit om lekker bij te komen. In enkele pubs, bars en disco’s in het plaatsje, kunt u de dag gezellig afsluiten of tot diep in de nacht doorfeesten, bijv. in de "Berna-Bar".

Wie liever iets sportiefs doet, is in Adelboden op de juiste plaats. Schaatsen, curling, rodelen, hondesledetochten of winterwandelen laten elk sportief hart sneller slaan. Een bijzondere ervaring wacht op u tijdens het paragliden, iglobouwen of skibock-bouwen!

Snowpark: Gran Masta Park Adelboden

Op een hoogte van 1.850 m ligt het Gran Masta Park in de regio Hahnenmoos in het skigebied Adelboden-Lenk. Het snowpark geldt al jaren als slopestyle-punt in de regio. Niet alleen op de kickers van verschillende niveaus kunnen de boarders zich uitleven, ook de boxen staan garant voor fun: rainbow, double wave of de c-box - hier kan iedereen zijn eigen stijl verfijnen. Ook corners, bonks en rails staan klaar voor de boarders.

Het snowpark beschikt over een eigen lift, zodat de freestylers weer snel en gemakkelijk aan de start komen. In de bar Gran Masta wordt muziek gedraaid en vinden regelmatig events plaats (bijvoorbeeld het fonduen bij volle maan) voor compleet snowboardplezier!

In de regio Betelberg/Lenk en Silleren/Adelboden hebben de boarders die maar geen genoeg krijgen de mogelijkheid te boardercrossen.

Is het skigebied Adelboden-Lenk niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Adelboden-Lenk

Het testrapport Adelboden-Lenk is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Adelboden

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Adelboden

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs