Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Lenk

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Skigebied Adelboden-Lenk

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.362 m Gondelbaan: 13
Het laagste punt: 1.075 m Pistes in totaal: 216 km
Hoogte skioord: 1.068 m
Pistes:
97 km
Liften in totaal: 65
Pistes:
95 km
Sleepliften: 41
Pistes:
24 km
Stoeltjesliften: 11

Skigebied Adelboden-Lenk

Met de skipas "Adelboden-Lenk" heb je toegang tot een van de grootste skigebieden van Zwitserland met rond 215 pistekilometer op een hoogte van 1.075 - 2.362 m. De moderne liften brengen je snel en comfortabel van afdaling naar afdaling, die een overwegend makkelijk tot gemiddeld niveau hebben.

Maar ook de ervaren skiërs komen hier niets te kort. Een van de moeilijkste pistes in het skigebied is de 2,1 km lange "Luegli-Gleis", waarbij je een hoogteverschil van 431 m overbrugt. Een andere uitdagende piste is de "Elsighorn-Senggi" van 2 km met een hoogteverschil van 460 m. Niettemin bevindt zich op de berg bij het dorpsgedeelte Boden de steile wereldbeker afdaling. Echte snelheidsduivels kunnen hun hartje ophalen op de race-afdalingen en pistes waar uw snelheid gemeten wordt. Ook snowcross- en freeride-fans komen in het skigebied Adelboden-Lenk volledig aan hun trekken. Daarnaast kun je ook freestylen bij de Gran masta Snowpark.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Lenk

De trend om 's nachts te skiën is niet aan Zwitserland voorbijgegaan. In het skigebied Adelboden-Lenk wordt het nachtskiën op een heel bijzondere manier gevierd en wordt het "Chuenis bi Nacht" genoemd. Dit betekent meer dan alleen nachtskiën: Hier wordt de nachtelijke wintersportliefhebber van alles aangeboden, van lasershows tot sportshows en gezellige fondue-avonden. Daartoe verlengt de 4-persoonsstoeltjeslift van Chuenisbärgli zijn openingstijden elke vrijdag in februari, waardoor de World Cup-piste onveilig kan worden gemaakt. Je kunt comfortabel naar het dalstation in Boden en terug met de pendelbus die speciaal voor het nachtskiën rijdt. Het goede nieuws voor alle bezitters van een geldige skipas: nachtskiën is inbegrepen in de skipas.

Après-ski Lenk

In talrijke hutjes en bergrestaurants kun je na het skiën lekker eten. De àpres-ski in Lenk is eerder rustig, maar toch zijn er diverse bars, pubs en discotheken.

Voor de sportieve àpres-skiër is er een groot aanbod in Lenk. Een paar rondjes draaien op de schaatsbaan, curling, rodelen, airboard of ijsklimmen en sneeuwschoen-wandelingen, bovendien 85 km wandelwegen bieden voor ieder wat wils. Heel bijzonder: er is hier de mogelijkheid om te gaan paragliden!

Snowpark: Gran Masta Park Lenk

Op een hoogte van 1.850 m ligt het Gran Masta Park in de regio Hahnenmoos in het skigebied Adelboden-Lenk. Met een breedte van 200 m en een lengte van 600 m is dit snowpark al jaren de slopestyle place to be van de regio. Niet alleen op de 10 kickers van verschillende niveaus kunnen de boarders zich uitleven, ook de boxen staan garant voor fun: rainbow, double wave of de 9 m lange c-box - hier kan iedereen zijn eigen stijl verfijnen. Ook corners, bonks en rails staan klaar voor de boarders. Het snowpark beschikt over een eigen lift, zodat de freestylers weer snel en gemakkelijk aan de start komen. In de bar Gran Masta wordt muziek gedraaid en vinden regelmatig events plaats (bijvoorbeeld het fonduen bij volle maan) voor compleet snowboardplezier!

Is het skigebied Adelboden-Lenk niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Adelboden-Lenk

Het testrapport Adelboden-Lenk is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Lenk

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Lenk

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs