Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Lenzerheide

130 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,4

Skigebied Arosa-Lenzerheide

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.865 m Gondelbaan: 8
Het laagste punt: 1.229 m Pistes in totaal: 225 km
Hoogte skioord: 1.473 m
Pistes:
110 km
Liften in totaal: 50
Pistes:
87 km
Sleepliften: 24
Pistes:
28 km
Stoeltjesliften: 18

Skigebied Arosa-Lenzerheide

Met de skipas Arosa-Lenzerheid heeft u toegang tot 225 pistekilometers en 50 liften in het grootste skigebied van Graubünden. Sinds eind 2013 zijn de skigebieden Arosa en Lenzerheide door de nieuwe gondel Hönrdli-Urdenfürggli met elkaar verbonden, zodat het Urdental geen scheiding tussen de 2 meer vormt.

Arosa-Lenzerheide is hoog gelegen op 1.229 - 2.865 m en biedt een zonnegarantie voor wintersporters, aangezien de liften zowel op de oostelijke alsook de westelijke kant van de dal liggen. Voor beginners zijn er veel blauwe pistes en in het kinderland Auarara zijn de kids op een oefenweide met miniparcours en skidraaimolen helemaal verzorgd. Maar ook gevorderden vinden hier veel mogelijkheden. De wereldcup-afdaling "Silvrano Beltrametti" heeft een gemiddelde afschot van 31% en een maximale afschot van 66%. Daarmee behoort deze afdaling tot de moeilijkste van de wereld.

Snelle skiërs kunnen op de race-afdalingen Cumascheals en Pedra Grossa de tijd laten meten. Ook zijn er camera's geïnstalleerd, zodat je je eigen prestatie later nog eens kunt bekijken. Voor freeriders zijn er gemarkeerde, niet geprepareerde gebieden op de westelijke kant van het gebied. Een keer per week wordt er op de Alp Stätz een 3,5 km lange afdaling verlicht zodat u tot in de avond kunt skiën. Eens per maand is bovendien skiën in de maneschijn mogelijk, zodat je van een heel bijzonder skigevoel in een onvergetelijke sfeer kunt genieten.

Indien je het gebied binnen één dag wilt verkennen is de "Runda Lai" aan te bevelen. Je volgt de zon van oost naar west op de route waarvoor je rond 4 à 5 uur moet inplannen. Tussendoor kunt je pauze houden in een van de gezellige hutjes van het skigebied, waarvan er veel gratis Wi-Fi aanbieden. Via de dalafdalingen bereik je Lenzerheide en Arosa.

Het skigebied Arosa-Lenzerheide is bijzonder populair door zijn pisteaanbod. Voornamelijk de lange afdalingen voor elk niveau met veel mogelijkheden voor gevorderden en freeriders zijn noemenswaardig.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Lenzerheide

In Lenzerheide heeft u na een dag op de latten een uitgebreid aanbod aan wellnessmogelijkheden en ontspannende sportmogelijkheden ter beschikking. In het sportcentrum Lezerheide kun je verschillende indoor-activiteiten uitoefenen, van de H2Lai waterwereld tot een fitnesswereld en schaatsbaan. Als je liever buiten wilt schaatsen kan dat op een natuurlijke ijsbaan in Lenzerheide.

Ook rodelen is in Lenzerheide mogelijk. Op de Schlittelweg die bij het middelstation Scharmoin begint kun je op de verlichte, 3,8 km lange baan tot in de avond rodelen. Via de rodelbaan "Tgantieni" bereik je na 1,5 km Val Sporz en via de route "Lain"kun je naar Lain vanuit Sporz. In een dorpje verderop, in Churwalden, is er de langste rodelbaan op rails van de wereld. Via 31 bochten bereik je na maar liefst 3,2 km het dal.

7 winterwandelwegen biedt de omgeving van Lenzerheide, die tevens geschikt zijn voor nordic walking. Bovendien zijn er 4 leuke sneeuwschoenroutes. Alle wegen zijn voorzien van goede bewegwijzering. Een uitstapje naar een restaurant of de hamam completeren de skidag.

Voor alle liefhebbers van après-ski is een bezoek aan de Chilihütta de moeite waard: de vermoedelijk langste bar van Lenzerheide voorziet je van zelfgemaakte Schnaps in een authentieke sfeer en staat garant voor een goede stemming. Andere leuke locaties in het skigebied zijn bijvoorbeeld de bar bij Alp Stätz, de Wanner Bar bij de wereldcup-afdaling of de Munggaloch. In de plaats zelf nodigen verschillende discotheken en bars je uit tot ontdekken.

Snowpark: Snowpark Lenzerheide

Het skigebied Arosa-Lenzerheide biedt met drie funparken en een funslope veel variatie voor freestylers. Het funpark Arosa beschikt over een setup met verschillende kickers, boxes, rails, jobs en een mini-pipe. Ook het funpark Lenzerheide heeft een interessante opbouw. Op vrijdagavond is er een "Night Session". De funslope bij de Stätzerli-lift biedt ruimte voor 4 freeriders tegelijk, waarbij je door snelle bochten, tunnels en kleine jumps skiet. De Wood Ranch Arosa is een co2-neutraal park, dat uitsluitend bestaat uit dennenhout en hele nieuwe freestyle-mogelijkheden biedt.
Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Arosa-Lenzerheide niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Arosa-Lenzerheide

Het testrapport Arosa-Lenzerheide is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,6 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Lenzerheide

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Lenzerheide

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs