Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Lenzerheide

130 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 9,3
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
Arosa-Lenzerheide
Het hoogste punt: 2.865 m
Het laagste punt: 1.229 m
Hoogte skioord: 1.473 m
Liften in totaal: 50
Sleepliften: 24
Stoeltjesliften: 18
Gondelbaan: 8
Pistes in totaal: 225 km
Pistes:
110 km
Pistes:
87 km
Pistes:
28 km

Wintersportvakantie Lenzerheide - levendig en authentiek!

Lenzerheide

Lenzerheide ligt op 1.473 m in een hooggelegen dal in het Zwitserse deelstaat Graubünden, rond 20 km van de hoofdstad van de deelstaat Chur vandaan. Dicht bij de Heidesee en met uitzicht op het Parpaner Rothorn vindt u hier een traditioneel centrum, veel cultuur en moderne infrastructuur. De vakantieregio draagt het keurmerk "families welkom" en biedt een ruim vrijetijdsaanbod. De Kerstmarkt in het "toverwoud" met lichtinstallatie bijvoorbeeld is een echt hoogtepunt.

Er zijn veel musea, kastelen en kerken in de omgeving te verkennen. In het Hotel Kurhaus vinden er concerten en andere culturele evenementen plaats. Voor de sporters is er het skigebied Arosa-Lenzerheide dat tot een van de modernste van Zwitserland behoort. Wellnessfans vinden ook talrijke ontspanningsmogelijkheden, bijvoorbeeld in de grootste hamam van de Alpen. Tijdens slecht weer kunt u in het sportcentrum Lenzerheide uitgebreid sporten.

Schanfigger Tal

Het “Schanfigg” is een 20 kilometer lang uitgestrekt dal en ligt in het kanton Graubünden. Bijzonder is de mix van verschillende talen en culturen, welke de Walser in het oorspronkelijke Reto-Romaans-sprekende gebied brachten. Het bekendste plaatsje in het dal is Arosa, dat vooral als wintersport- en kuuroord bekend staat. Het ski- en wandelparadijs biedt dankzij de fusie met het skigebied Lenzerheide in de winter 225 pistekilometers, 50 liften en 60 km wandelpaden die naar alle berghutten in de omgeving leiden. 86 loipekilometers wachten op de langlaufers. De regio verbergt zich niet voor het moderne, maar tegelijkertijd behoudt zij ook diens oorspronkelijke charme.

Vervoer Lenzerheide

  • Trein: Chur (ca. 20 km)
  • Vliegtuig: Friedrichshafen (ca. 145 km), Zürich (ca. 135 km)

Accommodaties in Lenzerheide

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Lenzerheide

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs