Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Saas-Almagell

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Heidbodme
Het hoogste punt: 2.400 m
Het laagste punt: 1.672 m
Hoogte skioord: 1.672 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 12 km
Pistes:
4 km
Pistes:
8 km
Pistes:
0 km

Wintersportvakantie Saas-Almagell - Het liefelijke familieoord!

Saas-Almagell

De aankomst in het Saastal met haar grote en steile bergen is al een belevenisvolle ervaring. De meest zuidelijkst gelegen gemeente van het Saastal is het idyllische familieplaatsje Saas-Almagell, die tot de dag van vandaag nog steeds een typisch karakter heeft van een bergdorpje. Het plaatsje ligt op ca. 1.600 m hoogte en is hierdoor erg sneeuwzeker. Direct vanuit het plaatsje uit kun je starten in het skigebied van Saas-Almagell met in totaal 12 km piste.

Vanuit het naastgelegen Saas-Fee uit kun je via verschillende gondels direct in het gletsjerskigebied komen. Op 3.500 m hoogte vind je het hoogst gelegen draaibare restaurant ("Threes!xty"). Dit is een restaurant dat kan draaien en daardoor heeft een fantastische blik op de bergen. Een verdieping lager vind je het 5.000 m² grote ijspaviljoen. Hier kun je de overblijfselen van de oude gletsjers uit Fee zien. Na het skiën heb je in Saas-Almagell vele mogelijkheden: open air bars met ligstoelen in de buurt van de piste of heerlijk eten in een van de traditionele restaurants in het dorpscentrum.

Saastal

Omgeven door 18 bergen van 4.000 m hoog, is het panorama van het Saastal zeer overweldigend! De liften brengen u tot maximaal 3.573 m hoogte en geven toegang tot een skipanorama van meer dan 147 km met verschillende moeilijkheidsgraden. De bekende "Metro Alpin", de hoogste ondergrondse kabelspoorweg ter wereld, brengt u door de gletsjer naar Mittelallalin waar een schitterend berglandschap op u wacht. Het skigebied is ook heel aantrekkelijk voor internationale gasten, want hier vinden bv. de FIS Snowboard World Cup freestyle, de spectaculaire Glacier Bike Downhill race en de Allalin-race plaats. Deze vindt aan het einde van het seizoen plaats en is de langste downhill-wedstrijd ter wereld: van 3.573 m naar 1.800 m! De vier mooie plaatsen aan de voet van de pistes zijn optimaal door bussen met elkaar verbonden, zodat de skidag ideaal verloopt. Hier heeft elke plaats zijn eigen sfeer. Zo zijn er familievriendelijke en typische dorpen met gezellige huisjes in de chaletstijl van Wallis of ook plaatsen die gekenmerkt worden door levendige après-ski. U vindt hier in elk geval afwisseling!

Vervoer Saas-Almagell

  • Trein: Visp (ca. 30 km, weiter mit Postbus), Interlaken (ca. 110 km)
  • Vliegtuig: Sion (ca. 75 km), Bern-Belp (ca. 125 km), Genf (ca. 230 km)

Accommodaties in Saas-Almagell

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Saas-Almagell

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs