Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Saas-Almagell

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Heidbodme
Het hoogste punt: 2.400 m
Het laagste punt: 1.672 m
Hoogte skioord: 1.672 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 0
Pistes in totaal: 15,5 km
Pistes:
7 km
Pistes:
8,5 km
Pistes:
0 km

Wintersport Saas-Almagell - Het liefelijke familieoord!

Saas-Almagell

De aankomst in het Saastal met haar grote en steile bergen is al een belevenisvolle ervaring. De meest zuidelijkst gelegen gemeente van het Saastal is het idyllische familieplaatsje Saas-Almagell, die tot de dag van vandaag nog steeds een typisch karakter heeft van een bergdorpje. Het plaatsje ligt op ca. 1.600 m hoogte en is hierdoor erg sneeuwzeker. Direct vanuit het plaatsje uit kun je starten in het skigebied van Saas-Almagell met in totaal 15,5 km piste.

Vanuit het naastgelegen Saas-Fee uit kun je via verschillende gondels direct in het gletsjerskigebied komen. Op 3.500 m hoogte vind je het hoogst gelegen draaibare restaurant "Allalin". Dit is een restaurant dat kan draaien en daardoor heeft een fantastische blik op de bergen. Een verdieping lager vind je het 5.000 m² grote ijspaviljoen. Hier kun je de overblijfselen van de oude gletsjers uit Fee zien. Na het skiën heb je in Saas-Almagell vele mogelijkheden: open air bars met ligstoelen in de buurt van de piste of heerlijk eten in een van de traditionele restaurants in het dorpscentrum.

Saastal

Het uitzicht van het Saasdal, omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter, is adembenemend! De liften reiken tot 3.573 m en openen een panorama van pistes met 146 km in alle moeilijkheidsgraden. De beroemde "Metro Alpin", de hoogste ondergrondse kabelbaan ter wereld, brengt je onder de gletsjer naar de Mittelallalin, waar een prachtig bergdecor op je wacht. Het skigebied is ook zeer aantrekkelijk voor internationale gasten, want hier vindt bijvoorbeeld de Allalin Race plaats. Dit is de langste afdalingswedstrijd ter wereld, van 3.573 m tot aan het dorp op 1.800 m hoogte!

De vier dorpen aan de voet van de pistes zijn goed verbonden met de bus, waardoor je optimaal van je skidag kunt genieten. Elk dorp heeft zijn eigen flair: er zijn gezinsvriendelijke en nuchtere dorpen met gezellige Walliser chalet-stijl huizen, of dorpen die gekenmerkt worden door een levendige après-ski. Afwisseling vind je hier in ieder geval!

Vervoer Saas-Almagell

  • Trein: Visp (ca. 30 km), Interlaken (ca. 110 km)
  • Vliegtuig: Sion (ca. 75 km), Bern-Belp (ca. 120 km), Geneve (ca. 230 km)

Accommodaties in Saas-Almagell

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Saas-Almagell

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs