Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Saas-Grund

89 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 9,0

Skigebied Hohsaas - Saas-Grund

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.142 m Gondelbaan: 2
Het laagste punt: 1.560 m Pistes in totaal: 34,5 km
Hoogte skioord: 1.559 m
Pistes:
12 km
Liften in totaal: 7
Pistes:
21 km
Sleepliften: 5
Pistes:
1,5 km
Stoeltjesliften: 0 Skiroutes: 5 km

Skigebied Hohsaas - Saas-Grund

Met de "Destinationspass“ (zie skiregio) kun je de 147 pistekilometers in het Saasdal verkennen, inclusief het gletsjerskigebied van Saas-Fee. De skiregio biedt afdalingen van alle moeilijkheidsgraden.

Vanaf Saas-Grund bereik je met de cabinelift "Kreuzboden" heel makkelijk het skigebied Kreuzboden-Hohsaas, dat zich uitgestrekt over een hoogte van 1.560 – 3.142 m. Hier staan de skiërs 34,5 pistekilometers ter beschikking. In totaal zijn er 7 moderne liftinstallaties, die je naar de vooral middelzware pistes brengen. De langste afdaling is "Hohsaas-Saas-Grund" met een lengte van 15 km. De gletsjerpiste "Hohsaas-Kreuzboden" (800 m hoogteverschil) is zelfs voor gevorderden uitdagend. Maar ook voor beginners is er een groot aanbod pistes en de kindjes kunnen prima in het "Snowland" oefenen. Het populaire nachtskiën kun je in Saas-Grund en Saas-Balen uitoefenen. Hier zijn de pistes 1 x per week in de avond verlicht.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Saas-Grund

Ook in het Saas-Tal is het zeer populaire nachtskiën mogelijk. Maar liefst drie verschillende dorpen en pistes staan voor het nachtelijke skiën ter beschikking. In het gletsjerskigebied Hohsaas wordt één keer per maand het skiën bij volle maan aangeboden. In de maanden december tot maart wordt steeds één avond een piste bij de Kreuzboden (2.400 m) van 18.30 tot 21.45 uur voor het nachtskiën verlicht. Hier is ook nachtrodelen mogelijk.

Op andere dagen of na aanmelding vooraf worden twee andere nachtskipistes in bedrijf genomen: in het gehucht "Unter dem Berg" in Saas-Grund ligt bij de dorpslift Ziebel een klein nachtskigebied. Tussen december en februari bedient de sleeplift hier een blauwe afdaling, die na aanmelding wordt verlicht. Bovendien verlengen de dorpsliften in Saas-Balen één keer per week hun openingstijden van 20.00 tot 22.00 uur.

Après-ski Saas-Grund

Ook al is Saas-Grund niet het bekende Saas-Fee, toch wordt hier ook goed gefeest. In de "White Horse Pub" en in de "Old Inn" kan je nagenieten van een lange dag op de piste. Wie van wat meer rust houdt, kan goed terecht in één van de vele restaurants met nationale of internationale specialiteiten.

Daarmee zijn de vrijetijdsmogelijkheden nog lang niet uitgeput. Een ritje op één van de langste rodelbanen van het land mag je ook niet aan je neus voorbij laten gaan: de route van Kreuzboden naar Saas-Grund is maar liefst 11 km lang. Op de kunstijsbaan van het dorp kan je niet alleen schaatsen, maar met wat geluk ook genieten van een thuiswedstrijd van EHC Saastal. Voor klimfans is er een boulderkelder en met het Saas WellFit is er zelfs een klein wellnesscenter.

Snowpark: Snowpark Hohsaas Saas-Grund

De uiterst sneeuwzekere skigebieden in het Saastal voldoen met een groot pisteaanbod aan de meest diverse verwachtingen. Er zijn echter ook genoeg mogelijkheden voor freestylers: diverse snowparken die zowel voor beginners alsook voor profs prima geschikt zijn. Beneden de Kreuzboden, in het skigebied van Saas-Grund, ligt nog een ander funpark: dit park laat de freestyle hartjes met diverse kickers en rails sneller slaan. Bovendien is er een juniorpark op de piste 'Sandiger Boden'.

In het Morenia gebied, op 2.600 m hoogte ligt het Freestyle Park met diverse kickerlines, boxen, rails, een quarterpipe en een halfpipe. In de chillout-zone kan men tussendoor wederom heerlijk ontspannen.

Voor beginners is het beginnerspark bij de Stafelwald zeer geschikt. Daar kun je op 3 verschillende lines met verschillende moeilijkheidsniveaus de eerste trucjes oefenen.

Is het skigebied Hohsaas - Saas-Grund niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Hohsaas - Saas-Grund

Het testrapport Hohsaas - Saas-Grund is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Saas-Grund

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Saas-Grund

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs