Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
Klantbeoordeling

Saas-Grund

113 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 9,1
Informatie over het skigebied
Hohsaas - Saas-Grund
Het hoogste punt: 3.142 m
Het laagste punt: 1.560 m
Hoogte skioord: 1.559 m
Liften in totaal: 7
Sleepliften: 5
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 29,5 km
Pistes:
7,5 km
Pistes:
21 km
Pistes:
1 km
Skiroutes: 5 km

Wintersport Saas-Grund - Een sneeuwwitte droom!

Saas-Grund

Ingebed in het Saastal is Saas-Grund (1.559 m) de rustigere tegenhanger van het op drie kilometer gelegen Saas-Fee. Bijzonder uitnodigend is de behouden Walliser charme. De veelvoudige vrijetijdsvoorzieningen zorgen ervoor dat je je hier niet hoeft te vervelen. Sport, cultuur of party – in Saas-Grund is er voor elk wat wils. Vooral ski- en snowboardfans waarderen de twee gondelbanen van het dorp, die direct naar het zonovergoten gletsjergebied lopen. Je mag de 11 kilometer lange rodelbaan niet aan je neus voorbij laten gaan!

Saastal

Het uitzicht van het Saasdal, omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter, is adembenemend! De liften reiken tot 3.573 m en openen een panorama van pistes met 146 km in alle moeilijkheidsgraden. De beroemde "Metro Alpin", de hoogste ondergrondse kabelbaan ter wereld, brengt je onder de gletsjer naar de Mittelallalin, waar een prachtig bergdecor op je wacht. Het skigebied is ook zeer aantrekkelijk voor internationale gasten, want hier vindt bijvoorbeeld de Allalin Race plaats. Dit is de langste afdalingswedstrijd ter wereld, van 3.573 m tot aan het dorp op 1.800 m hoogte!

De vier dorpen aan de voet van de pistes zijn goed verbonden met de bus, waardoor je optimaal van je skidag kunt genieten. Elk dorp heeft zijn eigen flair: er zijn gezinsvriendelijke en nuchtere dorpen met gezellige Walliser chalet-stijl huizen, of dorpen die gekenmerkt worden door een levendige après-ski. Afwisseling vind je hier in ieder geval!

Vervoer Saas-Grund

  • Trein: Visp (ca. 25 km)
  • Vliegtuig: Sion (ca. 70 km), Bern-Belp (ca. 120 km), Genève (ca. 225 km)

Accommodaties in Saas-Grund

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Saas-Grund

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs