Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Sils Maria (St. Moritz)

7 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,3

Langlauf Sils Maria (St. Moritz)

Informatie over langlaufen

230 km km loipe:

De gehele skiregio in en rondom Sils-Maria beschikt over een loipenetwerk van ongeveer 230 km en biedt de langlaufers zo een heus wintersportparadijs dat aan alle eisen voldoet. De meeste loipen hebben een makkelijke of gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Bijzonder noemenswaardig is de beroemdste loipe van Zwitserland: de 42 km lange marathonafstand tussen Maloja en S-chanf. Op deze afstand vindt elk jaar op de tweede zondag van maart een langlaufspektakel plaats waaraan meer dan duizend langlaufers deelnemen! Een erg uitdagend gedeelte van de afstand verloopt op ca. 12 km zowel over de dichtgevroren Silsersee alsook over de Silvaplanersee en de Champferersee.

Bijzonder veel flair hebben de loipes in de naastgelegen idyllische dalen van Pontresina, Roseg en Morteratsch. Een echte uitdaging daarentegen levert de langste loipe van de regio, waarbij u 61 km dient te overwinnen. Deze loipe loopt van Maloja naar Zuoz en via S-chang richting Zernez. Het mooiste uitzicht heeft u op de hooggelegen loipes. Hier vindt u de middelzware loipe "Alp Bondo" (2.093 tot 2.200 m) van 8 km lang en de loipes bij Maloja en Silvaplana.

Wie ook laat in de avond nog een tochtje wil maken, kan dat doen op de verlichte loipes. Bijvoorbeeld op de 2 km lange nachtloipe bij St. Moritz.

Om de loipes te gebruiken, heeft u de Zwitserse langlaufpas nodig. Deze kost ongeveer CHF 10,- per dag en CHF 30,- per week.
Klik op de loipekaart om deze te vergroten.

Accommodaties in Sils Maria (St. Moritz)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Langlauf Sils Maria (St. Moritz)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs