Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Sils Maria (St. Moritz)

7 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,1
Skigebied 9,3

Skigebied Piz Corvatsch

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.303 m Gondelbaan: 3
Het laagste punt: 1.797 m Pistes in totaal: 120 km
Hoogte skioord: 1.797 m
Pistes:
13 km
Liften in totaal: 14
Pistes:
89 km
Sleepliften: 5
Pistes:
18 km
Stoeltjesliften: 6 Skiroutes: 2 km

Skigebied Piz Corvatsch

Met de skipas "ENGADIN St. Moritz Mountain Pool" heeft u toegang tot in totaal 326 km piste incl. skiroutes en 53 verschillende liften (1.720 - 3.303 m). Met deze skipas heeft u o.a. toegang tot de legendarische en bekende skigebieden Diavolezza, Corviglia en Corvatsch.

Via de "huisberg" van Sils-Maria, de Furtschellas, heeft u direct toegang tot het skigebied Piz Corvatsch, dat met zijn 120 pistekilometers vooral voor ervaren wintersporters een geweldig skigebied is. Gevorderde genieten hier van brede pistes en sportief plezier op de gletsjer. En dit alles met daarbij een prachtig uitzicht op de Piz Berina, de enige berg van de Oost Alpen die de 4.000 m passeert. De afwisselende pistes van het middel station van Murtèl richting Alp Margun en de 9 km lange piste vanaf Corvatsch via de Hahnensee richting St. Moritz zijn echte een fantastische belevenis voor ervaren wintersporters. Freestylers vinden in Corvatsch een freestyle park.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Sils Maria (St. Moritz)

Net zoals in andere Alpenlanden is nachtskiën in Zwitserland een populaire optie om ook na afloop van de dagelijkse bedrijfstijden een paar rondjes in het nachtskigebied te wagen. In de buurt van Sils Maria vinden wintersporters bij de Corvatsch zelfs de langste verlichte nachtskipiste van het land waarop ze kunnen nachtskiën. Op vrijdag vindt hier op de ongeveer 4,2 km lange verlichte nachtskipiste vanaf 19 uur de zogenaamde "Snow Night" plaats, waar het skiplezier in de nacht tot 1 uur mogelijk is. Bij het middelstation van de Corvatsch heb je tijdens het nachtskiën de mogelijkheid de lichamelijke mens in restaurant Murtèl te versterken. De liftkaart voor het nachtskiën is ter plaatse verkrijgbaar. Wie graag alleen en ongestoord van het nachtelijke skiën wil genieten, heeft op de andere dagen van de week de mogelijkheid de nachtskipiste privé of voor groepen te huren (meer informatie ter plaatse verkrijgbaar).

Après-ski Sils Maria (St. Moritz)

Bij het après-skiën in en om St. Moritz gaat er stijlvol aan toe. 's Avonds een lekker drankje in een moderne bar of lekker eten in een van de vele restaurants, waar u ook van de specialiteiten uit Engadin kunt smikkelen, zoals capuns, maluns of pizzoccheri. In Sils-Maria gaat men 's avonds naar de cetto-bar of de kuhstall voor een aperitiefje. In deze stijlvolle huttenatmosfeer worden après-ski en heerlijk eten moeiteloos gecombineerd.

In Sils-Maria is er buiten de piste ook behoorlijk veel te doen. De plaats is het uitgangspunt voor winter- en sneeuwschoenwandelingen in de omgeving, maar ook voor een romantisch ritje met de koets naar het Fextal. Op de schaatsbaan van natuurijs "Muot Marias" zijn er twee banen - een voor ijshockey en een voor het schaatsen en om curling te spelen. Klimmen en klauteren kan men in het Serlas Parc in S-chanf. Bovendien zijn er in de omgeving ook meerdere zwembaden: het Bellavita in Pontresina bijvoorbeeld en het familiezwembad Zernez en het mineraalbad & Spa Samedan.

Snowpark: Corvatsch Snowpark Sils Maria (St. Moritz)

Het Corvatsch Freestyle Park biedt verschillende lines in elke moeilijkheidsgraad. Beginners en wie profs kunnen hier op diverse kickers, rails en boxen aan hun tricks werken. Er zijn zelfs een kleine halfpipe en een bagjump – voor degenen die hun jumps eerst even op een rustiger terrein willen proberen. Een boardercrossafstand maakt het freestylefeestje af. Het park was al meerdere keren gastheer van internationale wedstrijden.

Is het skigebied Piz Corvatsch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Piz Corvatsch

Het testrapport Piz Corvatsch is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,1 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Sils Maria (St. Moritz)

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Sils Maria (St. Moritz)

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs