Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

St. Moritz

66 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,4
Skigebied 9,6

Skigebied Corviglia

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.022 m Gondelbaan: 5
Het laagste punt: 1.720 m Pistes in totaal: 155 km
Hoogte skioord: 1.822 m
Pistes:
42 km
Liften in totaal: 28
Pistes:
79 km
Sleepliften: 11
Pistes:
34 km
Stoeltjesliften: 12 Skiroutes: 8 km

Skigebied Corviglia

Met de skipas "ENGADIN St. Moritz Mountain Pool" heeft u toegang tot in totaal 326 pistekilometers incl. skiroutes en 53 bergliften. Bij deze skipas zijn de skigebieden Corviglia, Corvatsch en Diavolezza alsook enkele kleine gebieden inbegrepen. De gebieden liggen alle tussen de 1.720 en 3.303 m.

Het skigebied "Corviglia" (incl. Piz Nair en Marguns) beschikt over in totaal 155 kilometer aan gevarieerde pistes en 24 liften en 4 tovertapijten. Wie al 's ochtends op de latten staat, kan van de zonsopgang op de Piz Nair (3.057 m) en een adembenemend panorama genieten. Vooral de piste "White Carpet" is een echte aanrader!

Alle gevorderden mogen de 2 km lange Olympische afdaling niet missen. Wie van speed houdt kan op de highspeed piste "Nr. 7" in Corviglia terecht, waar u na de finish uw tijd op een grote digitale display ziet. Nieuw is de "Audi Ski Run" op de FIS-piste nr. 5. Hier kunnen speedskiërs, maar ook families met kinderen niet alleen hun beste tijd laten meten maar ook een filmpje laten maken om er later samen naar te kijken. Bij veel bergstations is er gratis Wi-Fi zodat u u filmpje meteen met de thuisblijver kunt delen.

Rustige skiërs vinden in het Suvretta-gebied de "ChillOut Riding Zone", de eerste yoga-piste ter wereld waarbij u op 4 punten "Yoga on snow" kunt uitoefenen. Ook freestylers komen in het skigebied volledig aan hun trekken, want het Corviglia Snowpark "Crowland" bij Marguns behoort tot de beste funparken van Europa.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën St. Moritz

Bepaalde skigebieden in Zwitserland bieden ook buiten de dagelijkse openingstijden van de liften nog mogelijkheden voor skiën in de nacht aan. De langste verlichte nachtskipiste van Zwitserland vinden wintersporters in de buurt van St. Moritz bij de Corvatsch. Elke vrijdag wordt tussen 19 en 1 uur in het nachtskigebied de ongeveer 4,2 km lange piste voor het publiek geopend, zodat u kunt nachtskiën. Voor de lichamelijke versterking tijdens of na het nachtelijke skiplezier kunt u terecht in restaurant Murtèl bij het middelstation. De kaarten voor het nachtskiën resp. voor de zogenaamde "Snow Night" kunnen ter plaatse worden aangeschaft. Wie de piste 's avonds eens voor zich alleen wil hebben, kan op alle andere avonden van de week de piste voor het nachtskiën privé voor zich alleen of voor een groep boeken (meer informatie ter plaatse verkrijgbaar).

Après-ski St. Moritz

Terwijl het er tijdens het après-skiën in de hoger gelegen plaatsen van het Oberengadin rustig aan toegaat, wordt in St. Moritz graag gefeest. Meer dan 150 officiële voorzieningen bieden ontspanning op een geheel unieke wijze. Al op de pistes nodigen verschillende hutten en restaurants tot genieten uit. Echte feestgangers moeten een bezoek aan de "Hossa-bar" op de Corvatsch niet aan hun neus voorbij laten gaan! Ook in het plaatsje zelf heeft u de keuze uit een bezoek aan een klassiek Engadinse herberg, waar u zich door een van de verschillende culinaire specialiteiten kunt laten verwennen, of een uitstapje naar een van de talrijke clubs, zoals de legendarische "Vivai". Wie liever iets sportiefs doet, kan buiten de piste een rondje schaatsen op de natuurijsbanen, de omgeving verkennen tijdens een winter- of sneeuwschoenwandeling of voor exclusieve mogelijkheden als parachutespringen, paragliding of wintergolf kiezen.

Snowpark: Corviglia Snowpark Crowland St. Moritz

St. Moritz heeft voor alle wintersporters iets te bieden. U houdt van optimale pisteomstandigheden en adrenaline? Dan bent u hier op de juiste plek, want het Corviglia Snowpark "Crowland" laat beslist geen wensen onvervuld!

Bij het bergstation Corviglia, aan de helling richting Marguns is een fantastisch freestyle paradijs ontstaan, dat net als de rest van de regio een hoge kwaliteit en veel afwisseling biedt. Een easy en medium line met in totaal 30 verschillende obstacles bieden een optimale setup voor beginners en gevorderden. Kickers met 5 - 10 m tables, diverse boxen en rails, wallrides en rollers bieden voor freestylers veel afwisseling. Bovendien is het een populair gebied voor wedstrijden. Bij het middelstation Murtèl is er bovendien een halfpipe en een bagjump.

Nieuw in het snowpark is de "funslope beginner", een pretpiste speciaal voor beginners en kinderen. Op 600 m kunnen de jongste freestylers golvenbanen, kleine boxen en andere obstacles uitproberen. Het "Crowland" is daarme een belevenis voor het hele gezin en elke leeftijd.

Is het skigebied Corviglia niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Corviglia

Het testrapport Corviglia is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,6 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in St. Moritz

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied St. Moritz

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs