Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Informatie over het skigebied
Val d'Anniviers
Het hoogste punt: 3.025 m
Het laagste punt: 1.341 m
Liften in totaal: 42
Sleepliften: 27
Stoeltjesliften: 8
Gondelbaan: 7
Pistes in totaal: 195 km
Pistes:
60 km
Pistes:
92 km
Pistes:
43 km
Skiroutes: 15 km

Wintersportvakantie Val d'Anniviers - Alpendal met berg en meer!

Het Alpendal Val d'Anniviers is ingebed in een uniek landschap met de gigantische vierduizend meter hoge toppen van het Zwitserse Wallis en het helderblauw water in het stuwmeer van Moiry. Het strekt zich uit in het Rhônedal van Sierre-Siders, beroemd om zijn wijn, tot het rustige vakantieoord Zinal en de machtige bergketen 'Grande Couronne' (Grote Kroon) - waarin ook de wereldberoemde Matterhorn (4.478 m) en de Weisshorn (4.505 m) liggen.

De vallei biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Wintersport is hier bijzonder populair, omdat de steden Vercorin (1.330 m), Grimentz (1.553 m), Zinal (1.675 m), St-Luc (1.655 m) en Chandolin (1.936 m) samen een groot wintersportgebied vormen. Op hoogtes tussen 1.340 en 3.026 m vinden skiërs en snowboarders ongeveer 200 gevarieerde pistekilometers met verschillende moeilijkheidsgraden, freeride-mogelijkheden en funparks. Ook naast de piste is er veel plezier mogelijk: rodelen, schaatsen, ijsklimmen, sleeën, winterwandelen en paragliding zijn slechts enkele van de vele vrijetijdsactiviteiten die worden aangeboden. Het zwembad in Zinal met sauna en whirlpool biedt ook afwisseling. Of het hele gezin kan een lastig raadsel proberen op te lossen in de Escape Room in Grimentz.

Niet te missen: de traditionele raclette uit Wallis en de speciale gletsjerwijn. De oxidatieve witte wijn heeft een smaak die doet denken aan sherry en wordt ter plaatse geteeld op een hoogte van meer dan 1.200 m, geperst en gerijpt in lariksvaten in de buurt van de gletsjer.

Vercorin

Aan de voet van de Crêt du Midi (2.332 m) ligt het dorp Vercorin op 1.330 m boven de zeespiegel, met zijn 600 inwoners. Niet ver van de stad Siders kun je vanuit het Zwitserse dorp genieten van een prachtig uitzicht over het Rhônedal. In Vercorin kunnen wintersportliefhebbers direct het gelijknamige skigebied betreden en genieten van puur skiplezier. De ligging van Vercorin nodigt je ook uit tot dromerige wandelingen door besneeuwde en ongerepte …
Details over de plaats

Zinal

Omgeven door het imposante berglandschap van de Keizerskroon, ligt het vakantieoord Zinal aan het einde van de Val d'Anniviers in het Franstalige deel van Wallis. Op het eerste gezicht een beetje onopvallend, straalt de voormalige Maiensäss - een bijzondere vorm van alpenweide met hutten en stallen - zijn eigen charme uit. Vakantiegangers vinden hier niet alleen enkele goed bewaarde hutten uit het verleden, maar ook gezellige restaurants en bars,…
Details over de plaats

Plaatsen Val d'Anniviers

Kaart vergroten

plaats Accommodaties
1
1