Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Vercorin

48 Aantal beoordelingen:

87 % Aanbeveling:

Plaats 8,3
Skigebied 8,0
Informatie over het skigebied
Vercorin
Het hoogste punt: 2.374 m
Het laagste punt: 1.341 m
Hoogte skioord: 1.330 m
Liften in totaal: 9
Sleepliften: 6
Stoeltjesliften: 0
Gondelbaan: 3
Pistes in totaal: 35 km
Pistes:
13 km
Pistes:
19 km
Pistes:
3 km

Wintersportvakantie Vercorin - skivakantie met charme!

Vercorin

Aan de voet van de Crêt du Midi (2.332 m) ligt het dorp Vercorin op 1.330 m boven de zeespiegel, met zijn 600 inwoners. Niet ver van de stad Siders kun je vanuit het Zwitserse dorp genieten van een prachtig uitzicht over het Rhônedal.

In Vercorin kunnen wintersportliefhebbers direct het gelijknamige skigebied betreden en genieten van puur skiplezier. De ligging van Vercorin nodigt je ook uit tot dromerige wandelingen door besneeuwde en ongerepte winterlandschappen.

Het historische verleden van dit kleine dorp wordt weerspiegeld in talrijke schuren en graanzolders, die op hun beurt een zeer bijzondere charme uitstralen. Na de skidag kun je van de gelegenheid gebruik maken om het dorp of een museum te bezoeken.

Val d'Anniviers

Het Alpendal Val d'Anniviers is ingebed in een uniek landschap met de gigantische vierduizend meter hoge toppen van het Zwitserse Wallis en het helderblauw water in het stuwmeer van Moiry. Het strekt zich uit in het Rhônedal van Sierre-Siders, beroemd om zijn wijn, tot het rustige vakantieoord Zinal en de machtige bergketen 'Grande Couronne' (Grote Kroon) - waarin ook de wereldberoemde Matterhorn (4.478 m) en de Weisshorn (4.505 m) liggen.

De vallei biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Wintersport is hier bijzonder populair, omdat de steden Vercorin (1.330 m), Grimentz (1.553 m), Zinal (1.675 m), St-Luc (1.655 m) en Chandolin (1.936 m) samen een groot wintersportgebied vormen. Op hoogtes tussen 1.340 en 3.026 m vinden skiërs en snowboarders ongeveer 200 gevarieerde pistekilometers met verschillende moeilijkheidsgraden, freeride-mogelijkheden en funparks. Ook naast de piste is er veel plezier mogelijk: rodelen, schaatsen, ijsklimmen, sleeën, winterwandelen en paragliding zijn slechts enkele van de vele vrijetijdsactiviteiten die worden aangeboden. Het zwembad in Zinal met sauna en whirlpool biedt ook afwisseling. Of het hele gezin kan een lastig raadsel proberen op te lossen in de Escape Room in Grimentz.

Niet te missen: de traditionele raclette uit Wallis en de speciale gletsjerwijn. De oxidatieve witte wijn heeft een smaak die doet denken aan sherry en wordt ter plaatse geteeld op een hoogte van meer dan 1.200 m, geperst en gerijpt in lariksvaten in de buurt van de gletsjer.

Vervoer Vercorin

  • Trein: Saint-Luc (ca. 20 km), Sitten (ca. 20 km), Brig (ca. 55 km), Freiburg (ca. 150 km)
  • Vliegtuig: Sitten (ca. 20 km), Bern (ca. 120 km), Lausanne (ca. 125 km), Aosta (ca. 135 km)

Accommodaties in Vercorin

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Vercorin

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs