Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Zinal

64 Aantal beoordelingen:

96 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,4

Skigebied Grimentz - Zinal

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.900 m Gondelbaan: 3
Het laagste punt: 1.570 m Pistes in totaal: 100 km
Hoogte skioord: 1.675 m
Pistes:
27 km
Liften in totaal: 19
Pistes:
43 km
Sleepliften: 11
Pistes:
30 km
Stoeltjesliften: 5 Skiroutes: 15 km

Skigebied Grimentz - Zinal

Met de skipas Val d'Anniviers heeft u de beschikking over 195 km piste en 15 km skiroutes van alle moeilijkheidsniveaus alsmede 46 liften in de 3 skigebieden Grimentz - Zinal, Vercorin en Saint Luc - Chandolin (zie skiregio). Op 1.340 tot 3.026 m hoogte vinden wintersporters hier een veelzijdig aanbod bij de beste sneeuwomstandigheden. Van skitoeren via vele off-piste mogelijkheden tot de ultieme adrenalinekick tijdens heliskiing is hier alles mogelijk.

Het huisskigebied Grimentz - Zinal strekt zich uit van 1.570 m tot 2.900 m boven de zeespiegel. Pas sinds begin 2014 zijn de twee skigebieden met elkaar verbonden door een 3 km lange kabelbaan, de derde langste in Zwitserland. Sindsdien heeft de skipas Grimentz - Zinal de wintersportliefhebbers 21 skiliften en 100 km perfect geprepareerde pistes ter beschikking gesteld. Deze zijn vrij gelijkmatig verdeeld over de verschillende moeilijkheidsgraden, zodat er voor elke wintersporter de juiste piste is: 27 km blauwe, 43 km rode en 30 km zwarte pistes. Er zijn ook 15 km aan skiroutes en een groot freeride-gebied.

Het off-piste gebied Gardes de Bordon is bijzonder geschikt voor ervaren freeriders die kunnen genieten van een ongelooflijke 100 hectare ongerepte poedersneeuw. Weidse natuurlandschappen en steile hellingen zorgen voor de ultieme sensatie en kunnen tot lawinegevaarniveau 3 worden gebruikt.

Het skigebied Grimentz - Zinal heeft ook iets voor jonge skiërs: een kinderskipiste met een grote verscheidenheid aan hindernissen en stations maakt van hun eerste pogingen om te skiën een leuke ervaring.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Zinal

Een uitstapje naar een gezellige bar in Zinal is in ieder geval de moeite waard. De wijnbar 'Bar e Vox' en de 'Franky'z Pub' zijn hiervoor bijzonder geschikt. In het restaurant 'Le Besso' komen de bierliefhebbers aan hun trekken, want er is een grote keuze aan bieren. Wie direct van de piste op de dansvloer wil duiken, kan in de 'La Ferme' of in de bar 'Chez Florioz' in het naburige dorp Grimentz met livemuziek terecht.

Sneeuwschoenwandelingen zijn een goed alternatief voor of aanvulling op het skiën. Van eenvoudige tot veeleisende wandelingen - de keuze is groot. Een bijzonder hoogtepunt is het bezoek aan de Zinal Gletsjer. Deze gletsjer heeft verschillende natuurlijke holtes en kan daarom worden betreden.

De bevroren watervallen van de Val d'Anniviers zijn ook een indrukwekkend natuurschouwspel - een waar paradijs voor ijsklimmers. Direct in Zinal ligt de Cascade du Belvédère, die ook 's nachts verlicht is en dus op een laat uur beklommen kan worden.

Een andere aanbevolen vrijetijdsbesteding is het schaatsen op de natuurlijke ijsbaan in Zinal. Hier is de toegang zelfs gratis en de baan is verlicht tot 21 uur. Ook is er af en toe een ijsdisco.

Snowpark: Snowpark Grimentz Zinal

Het Snowpark Grimentz - Zinal is precies de juiste plek om stoom af te blazen. Diverse kickers, boxen, jibs en rails in alle mogelijke variaties en moeilijkheidsgraden laten niets te wensen over. De Orzival sleeplift maakt het gemakkelijk om het snowpark te bereiken. De 'Big Air Bag Grimentz' zorgt voor de extra adrenalinekick en vangt met een oppervlakte van 300 m² zelfs de meest spectaculaire sprongen op.

Is het skigebied Grimentz - Zinal niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Accommodaties in Zinal

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Zinal

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs