Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Arabba

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Informatie over het skigebied
Skigebiet Arabba-Marmolada
Het hoogste punt: 2.478 m
Het laagste punt: 1.602 m
Hoogte skioord: 1.602 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 3
Stoeltjesliften: 15
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 63 km
Pistes:
33 km
Pistes:
22 km
Pistes:
8 km

Skigebied Skigebiet Arabba-Marmolada

Skigebied Skigebiet Arabba-Marmolada

Het skigebied Arabba-Marmolada ligt aan de voet van de Marmolada-gletsjer tussen 1.602 en ongeveer 2.500 m hoogte en biedt met in totaal 63 pistekilometers afwisselende afdalingen voor skiërs en snowboarders van elk niveau.

Tussen de Pordoi pas en de Campolongo pas is het skigebied het hart van de regio Dolomiti Superski, die met de beroemde Sella Ronda alle 4 Dolomieten-passen met elkaar verbindt. Skiërs hoeven over de totale route hun ski's niet uit te trekken en kunnen onder andere onder het genot van de majestueuze berg Marmolada (3.342), de koning van de Dolomieten, skiën. Daarmee is er voor skiërs en snowboarders in het skigebied Arabba-Marmolada wintersportplezier op de hoogste berg van de Dolomieten!

Wintersporters waarderen het skigebied Arabba-Marmolada ook, omdat het nog niet in de greep is van het massatoerisme. Perfect voor alle skiërs en snowboarders, maar eigenlijk ook onbegrijpelijk omdat het skigebied vanwege de hoge ligging normaal gesproken over ideale sneeuwomstandigheden beschikt.

Een hoogtepunt in het skigebied Arabba-Marmolada is naast de toegang tot de Sella Ronda zeker ook de 12 km lange afdaling, die begint op de Punta Rocca (3.269 m). De afdaling loopt tot aan de Malga Ciapela en staat in de Alpen bekend als één van de mooiste routes.

Wie nog niet zo ervaren is op ski's en snowboard, vindt in het skigebied Arabba-Marmolada ook afdalingen om te oefenen. In totaal zijn hier ongeveer 33 blauwe pistekilometers voor beginners en gevorderde genieters.

Naast een snowpark met kicker, tables, boxen en rails, waarin de freestylers zich uitleven, is er in het skigebied ook een skischool. Hier kunnen de kleintjes hun eerste trucjes oefenen.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Après-ski Arabba

Arabba is relatief rustig gelegen en niet in handen van massatoerisme en gastronomische drukte. Daarom genieten wintersporters na een dag op de piste ook eerder van rustige activiteiten zoals bijvoorbeeld een winterse wandeling of een diner in één van de plaatselijke restaurants. Als je een hotel met wellnessaanbod hebt geboekt, kan je ook heel ontspannen in de sauna of in het zwembad van de dag nagenieten.

Wie ongeveer een uur wil rijden, mag een uitstapje naar het wereldberoemde wereldcupstadje Cortina d'Ampezzo niet aan zich voorbij laten gaan. Cortina d'Ampezzo is eveneens ingebed in de hogere delen van Veneto en biedt met ongeveer 5.900 inwoners en als populairste vakantiebestemming in de Dolomieten iets meer leven.

Snowpark: Arabba Superpark Arabba

In het skigebied Arabba-Marmolada staat op freestylers en beginnende freestylers het Arabba Superpark te wachten. Het ligt op een hoogte van 1.915 m bij de stoeltjeslift Le Pale en beschikt over een aantal tables, kickers, rails en boxen. Voor een relaxe pauze kan je terecht in de Chill-Out Zone.

Wintersporters die niet van al te hoge sprongen houden, maar wel zin hebben in bijzonder pisteplezier, moeten de funslope Arabba testen. Deze trekt met bochten, kleine schansen, tunnels, bruggen en slakken beginners en gevorderden aan.

Het skigebied Skigebiet Arabba-Marmolada is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Skigebiet Arabba-Marmolada

Het testrapport Skigebiet Arabba-Marmolada is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Arabba

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Arabba

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs