Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Arabba

NIEUW!

Nog geen beoordeling gegeven.

Pistekaart
Skigebiet Arabba-Marmolada
Informatie over het skigebied
Skigebiet Arabba-Marmolada
Het hoogste punt: 2.478 m
Het laagste punt: 1.602 m
Hoogte skioord: 1.602 m
Liften in totaal: 23
Sleepliften: 3
Stoeltjesliften: 15
Gondelbaan: 5
Pistes in totaal: 63 km
Pistes:
33 km
Pistes:
22 km
Pistes:
8 km

Wintersportvakantie Arabba – Vakantie in het hart van de Dolomieten!

Arabba

Als deel van de gemeente Livinallongo del Col di Lana ligt het Italiaanse Arabba in het hart van de Dolomieten. Hier vieren wintersporters vakantie op 1.602 m hoogte en daarmee in het hoogstgelegen dorp van de Dolomieten!

Vanwege de hoge ligging geldt het skigebied van Arabba als bijzonder sneeuwzeker en is een populaire, niet te onderschatten wintersportbestemming geworden. Naast Italiaans flair en Ladinische tradities geniet je hier van droomachtige uitzichten op de omliggende bergwereld van de Dolomieten alsmede van een directe toegang tot de wereldberoemde Sella Ronda, een skiroute, die alle vier Dolomieten-passen met elkaar verbindt.

Livinallongo Col di Lana

Midden in de Dolomieten ligt het dal Livinallongo Col di Lana, waar de rivier Cordevole doorheen loopt. Het dal in de provincie Belluno en in de regio Veneto kenmerkt zich door uitgestrekte naaldbossen, met sneeuw bedekte bergmassieven en aangelegde terrassen en heeft een oppervlakte van bijna 100 m² met slechts 1.300 inwoners. De inwoners zijn verdeeld over 29 dorpsdelen, waaronder ook het wintersportoord Arabba.

Wintersporters weten vooral dit dorp te waarderen, dat vanwege de hoogteligging aan de voet van de Marmolada-gletsjer (3.342 m) als bijzonder sneeuwzeker bekend is. Hier ligt bijvoorbeeld een perfecte toegang tot de wereldberoemde Sellaronda, die alle vier Dolomieten-passen met elkaar verbindt. Skiërs hoeven tijdens deze tocht de ski's nooit uit te trekken! Bergliefhebbers moeten echter vooral de Alpenpas Pordoijoch of de gebergtepas Passo di Falzarego bezoeken.

Naast het skigebied in Arabba kunnen vakantiegangers in Livinallongo Col di Lana onder andere ook de burcht Andraz bezichtigen. In het Duits ook wel 'slot Buchenstein' genoemd is het in 1027 gebouwde slot inmiddels een ruïne, die ook de geschiedenis van de provincie weerspiegelt: delen van de provincie hoorden sinds de 19e eeuw eerst bij Oostenrijk, dan weer bij Italië, dan weer bij Oostenrijk en tenslotte weer bij Italië. Net zo bezienswaardig zijn onder andere het Ladinische museum in Pieve di Livinallongo alsmede de oude molen in het wintersportdorp Arabba.

Vervoer Arabba

  • Trein: Bolzano (ca. 70 km), Belluno (ca. 70 km)
  • Vliegtuig: Innsbruck (ca. 145 km), Venetië (ca. 165 km)

Accommodaties in Arabba

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Arabba

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs