Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Toblach

19 Aantal beoordelingen:

100 % Aanbeveling:

Plaats 9,8
Skigebied 9,6
Informatie over het skigebied
Drei Zinnen Dolomiten
Het hoogste punt: 2.200 m
Het laagste punt: 1.130 m
Hoogte skioord: 1.256 m
Liften in totaal: 31
Sleepliften: 19
Stoeltjesliften: 6
Gondelbaan: 6
Pistes in totaal: 115 km
Pistes:
48 km
Pistes:
55 km
Pistes:
12 km

Skigebied Drei Zinnen Dolomiten

Skigebied Drei Zinnen Dolomiten

Met de skipas "Drei Zinnen Dolomiten - Hochpustertal" kunnen rond 115 pistekilometers en 31 skiliften gebruikt worden. Het Hochpustertal biedt tussen de plaatsen Sexten, Innichen en Toblach verschillende kleine en gezellige skigebieden met grote verscheidenheid: zachte pistes voor beginners en families, veeleisende afdalingen zowel voor gevorderden als ook voor genieters en extreme uitdagingen voor experts die op de pistes Raut en Holzriese hun kunsten kunnen tonen.

In Toblach zelf staan je rond 4 pistekilometer ter beschikking. Het skigebied Helm/Stiergarten/Rotwand/Kreuzbergpass dat via Sexten en via Vierschach te bereiken is, bied je met ongeveer 67 km de grootste keuze aan pistes.

Voor freestylers en snowboarders zijn er snowparks met tables, slides en jumps aan de stoeltjeslift Helm in het skigebied Haunold, net als aan de Rienzliften in Toblach.

Gedragsregels op de piste in Italië

Om de veiligheid op de skipistes in Italië te waarborgen, zullen vanaf 2022 nieuwe veiligheidsvoorschriften geïntroduceerd worden. Om gebruik te kunnen maken van de skigebieden moet iedereen een aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten die schade aan derden dekt. Deze verzekering kunnen reizigers ook ter plaatse afsluiten voor de dagen dat ze op vakantie zijn. Dronken skiën is verboden en wordt bestraft met hoge boetes. Maximaal 0,5 mg alcohol per liter bloed is toegestaan. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht voor alle minderjarigen tijdens het skiën, snowboarden of rodelen om het risico op verwondingen te beperken.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Toblach

In enkele skigebieden in Italië kan je 's avonds skiën op verlichte pistes. Na de dagelijkse openingstijden hebben skifans en nachtbrakers de gave optie tijdens het nachtskiën nog een paar rondjes te maken. In het nachtskigebied Drei Zinnen Dolomiten is het nachtskiën op bepaalde momenten mogelijk. In de buurt van Toblach kunt u elke dinsdag en vrijdag van 19 tot 22 uur bij de Haunold in Innichen nachtskiën. De ongeveer 3 km lange nachtskipiste wordt dan verlicht. Wie niet direct in het nachtskiën geïnteresseerd is, kan bij de Haunold als alternatief ook nachtrodelen. De Riese-Haunold-Hütte biedt na het nachtskiën de mogelijkheid te genieten van een gezellige avond in de hut.

Après-ski Toblach

Na het skiën gaat het er in dit familieskigebied rustig aan toe. Natuurlijk kunt u de dag in de authentieke hutten of typische restaurants en cafés gezellig laten eindigen.

Voor iedereen die na het skiën graag nog actief is, zijn er verschillende schaatsbanen en rodelbanen in de omgeving. Iets rustiger gaat het er op de winterwandelwegen aan toe van waaruit het heerlijk genieten is door de rustige aanblik. Een verdere optie is het sneeuwschoenwandelen, dat u ook als rondleiding kan meemaken. Een paardensledetocht is daarentegen gezelliger.

Bovendien biedt het belevenisbad “Acquafun” in de nabijgelegen plaats Innichen naast ontspanning na een lange skidag ook plezier voor jong en oud.

Snowpark: Drei Zinnen Snowpark Toblach

Het skigebied Sextener Dolomiten biedt 2 funparken. Drei Zinnen Snowpark in Helm evenals het Shaka Snowpark in Toblach. Het Drei Zinnen Snowpark is het grootst en is in twee zones verdeeld: het KIDS learn park en het Easy/Medium park. Vooral voor beginners is dit park zeer geschikt. In het kids park kunnen de kids zich op 3 kickers en een kleine whoops-line uitleven. De Easy/Medium park biedt 8 kickers, diverse boxen en een spannend jib gedeelte.

In Toblach kunt u zich op de enige big airbag in het Pustertal uitleven. Deze is perfect geschikt voor een uitgebreide training.

Compleet is het freestyle-aanbod met het Kids Skicross park in het skigebied Haunold. Op de legendarische skicross-wereldcuppiste kunnen ook beginners aan hun trekken komen. Deze biedt 6 steile bochten, 12 waves en 4 kickers.

Het skigebied Drei Zinnen Dolomiten is niet het passende voor u? Kijkt u eens naar: skigebieden Italië

Beoordelingsrapport van experts Drei Zinnen Dolomiten

Het testrapport Drei Zinnen Dolomiten is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(3,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pisteplan, uithangborden & bewegwijzering)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Toblach

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Toblach

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs