Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Saas-Fee

38 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,4

Skigebied Saas-Fee

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.573 m Gondelbaan: 9
Het laagste punt: 1.800 m Pistes in totaal: 100 km
Hoogte skioord: 1.800 m
Pistes:
20 km
Liften in totaal: 26
Pistes:
60 km
Sleepliften: 15
Pistes:
20 km
Stoeltjesliften: 2 Skiroutes: 5 km

Skigebied Saas-Fee

Met de "Destinationspass" heb je toegang tot 147 pistekilometers en 42 liften in het hele Saastal (zie skiregio). In het skigebied van Saas-Fee valt er op 100 km piste voor elk niveau veel te ontdekken.

De pisten in het Saastal kun je gedurende de winter, van november tot ver na Pasen, gebruiken: door de extreme hoogte is sneeuwzekerheid hier gegarandeerd! Vooral in het late voorjaar vanaf midden maart heeft het Saastal een enorme sneeuwval en veel zonneschijn.

Hier hebben beginners op de lichte, breed aangelegde en goed geprepareerde gletsjerpistes de perfecte voorwaarden. Maar ook de experts worden tegemoetkomen: onder de gletsjers zorgen de "Weiße Perle" en de "National" voor onvergetelijke en spectaculaire off-piste plezier. Een ander hoogtepunt is de 14 km lange "panorama"-afdaling van de 3.500 m hoge Mittelallalin Felskinn tot naar Saas-Fee, dat nog altijd op 1.800 m hoogte ligt. Onder de gletsjer zijn voor carvers brede, uitstekend geprepareerde pistes. Voor de snowboarders zijn een nieuwe halfpipe en een boardercross gemaakt. Het populaire nachtskiën kun je in Saas-Grund en Saas-Balen uitoefenen. Hier zijn de pistes 1 x per week in de avond verlicht.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Saas-Fee

Ook in het Saastal is het populaire nachtskiën mogelijk. Nachtbrakers kunnen op drie verschillende pistes in het skigebied Saas-Fee van het nachtelijke skiën genieten. In het gletsjerskigebied Hohsaas vindt één keer per maand het skiën bij volle maan plaats. Van december tot maart wordt dan een piste bij de Kreuzboden op 2.400 m tussen 18.30 en 21.45 uur voor het nachtskiën verlicht. Op bepaalde dagen is hier ook nachtrodelen mogelijk.

Daarnaast worden op bepaalde dagen twee andere nachtskipistes in bedrijf genomen: in "Unter dem Berg", een gehucht in Saas-Grund, ligt een klein nachtskigebied bij de dorpslift Ziebel. Daar bedient de sleeplift op sommige dagen tussen december een februari een blauwe gezinspiste. Bovendien verlengen de dorpsliften in Saas-Balen één keer per week hun openingstijden van 20.00 tot 22.00 uur.

Après-ski Saas-Fee

In Saas-Fee word je door de après-ski direct bij de uitloop van de dalafdaling ontvangen. Verschillende bars, zoals de "Fee-Iglu Bar", direct naast het hotel Imseng, of de 'Black Bull Bar' met een gezellig houtenterras, ontvangen je met muziek, lekkere drankjes en veel stemming! "Popcorn!" biedt gelijk twee locaties in het oord: de shop, waar men de nieuwste ski- en snowboardtrends kan kopen, en het hostel met een gezellig café en de discotheek, waar men tijdens een van de verschillende party's de hele nacht door kan feesten. De "Dom-Bar" creëert nieuwe trends: overdag is de shop open, waar men de meest populaire ski- en snowboardmerken vindt en na het shoppen gezellig van een koffie of een sandwich kan genieten. 's Avonds gaan de deuren van de "Dom-Bar" weer open en kan er van livemuziek en vers bier of een regionale wijn worden genoten. Ook in de buurplaatsen Saas-Grund en Saas-Almagell vindt men enkele après-ski locaties zoals het "Tipi Saasgrund", direct naast de bergbaan.

Wie het liever rustiger en gezelliger mag, kan ook uit een veelvoud originele cafés en restaurants kiezen en zich met Zwitserse specialiteiten laten verwennen. Ook voor verdere actie na het skiën is in Saas-Fee gezorgd: van de panoramaberg Hannig brengt een 6 km lange sleeweg je naar het dorp. Een nog langere rodelbaan vind jedaarentegen op de Kreuzboden in Saas-Grund: deze is 11 km lang. De indrukwekkende klimwand "Gorge Alpine" met ladders, hangbruggen, pendels en verschillende kabelbanen voeren je door de kloven van Saas-Fee tot aan Saas-Grund (onder begeleiding van ervaren berggidsen). Verder worden er een ijsklimcursus, proefcursus skitouren en husky-funtochten, sneeuwschoenwandelingen op geprepareerde trails, een boulderkelder en een bowlingbaan aangeboden - hier vindt elk wat wils.

Vanaf het winterseizoen 2014/2015 is er, naast de kleine, reeds voorhanden wellnesscentra, het "Aqua Allalin". Dit is een nieuw vrijetijdscentrum met binnenzwembad, saunalandschap, stoombad, buitenwhirlpool en fitnessgedeelte.

Snowpark: Fun Park Morenia Saas-Fee

Het uiterst sneeuwzekere skigebied Saas-Fee voldoet met een groot pisteaanbod aan de meest diverse verwachtingen. Er zijn echter ook genoeg mogelijkheden voor freestylers: diverse snowparken die zowel voor beginners alsook voor profs prima geschikt zijn. In het Morenia gebied, op ca. 2.600 m hoogte ligt het Freestyle Park met diverse kickerlines, boxen, rails, een superpipe en een halfpipe. In de chillout-zone kan men tussendoor wederom heerlijk ontspannen.

Voor beginners is het beginnerspark bij de Stafelwald zeer geschikt. Daar kun je op 3 verschillende lines met verschillende moeilijkheidsniveaus de eerste trucjes oefenen.

Beneden de Kreuzboden, in het skigebied van Saas-Grund, ligt nog een ander funpark: dit park laat de freestyle hartjes met diverse kickers en rails sneller slaan.

Is het skigebied Saas-Fee niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Zwitserland

Beoordelingsrapport van experts Saas-Fee

Het testrapport Saas-Fee is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Saas-Fee

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Saas-Fee

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs