Gelieve de leeftijd van het kind bij reisbegin aan te geven
  • Value is required and can't be empty
Klantbeoordeling

Saas-Fee

38 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
Saas-Fee
Het hoogste punt: 3.573 m
Het laagste punt: 1.800 m
Hoogte skioord: 1.800 m
Liften in totaal: 26
Sleepliften: 15
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 100 km
Pistes:
20 km
Pistes:
60 km
Pistes:
20 km
Skiroutes: 5 km

Wintersportvakantie Saas-Fee - De parel van de Alpen !

Saas-Fee

De rit naar het Saastal met haar diepe kloven en steile berghellingen is indrukwekkend. Te midden van de hoogste bergen van de Zwitserse Alpen gaat de straat naar de plaatsingang tot 1.800 m omhoog. Voor het laatste gedeelte moet je de auto laten staan en met de gratis bus, een elektroauto of te voet door de plaats wat overigens goed te doen is, want de gemeente is autovrij. Het vroegere boerenbergdorp aan de voet van de 'Dom' (4.545 m), de hoogste berg van Zwitserland, heeft zich tot een levendig en traditioneel wintersportoord met veel flair en een breed aanbod aan shopping- en uitgaansmogelijkheden ontwikkeld.

Vanuit het dorp heb je door verschillende gondels directe aansluiting op het skigebied. Op ca. 3.000 m start de bekendste baan van het Saastal, de kabelbaan 'Metro Alpin', en brengt je in slechts enkele minuten op de ongeveer 3.500 hoge Mittelallalin. Daar kun je van het hoogste draairestaurant ter wereld, met een fantastisch uitzicht en bij helder weer zowaar zicht op Milaan, genieten. Een etage lager bevindt zich bovendien de ingang tot het 5.000 m³ grote ijspaviljoen, die bij een gestage temperatuur van -1° een fascinerend uitzicht heeft op duizend jaar oude Feegletsjer.

Na het skiën staan in Saas-Fee alle mogelijkheden open. Open lucht bars met ligstoelen aan de voet van de pisten of gezellige restaurants en in Saas-Fee een ruig nachtleven. De verschillende activiteiten zijn voor je keuze te over!

Saastal

Omgeven door 18 bergen van 4.000 m hoog, is het panorama van het Saastal zeer overweldigend! De liften brengen u tot maximaal 3.573 m hoogte en geven toegang tot een skipanorama van meer dan 147 km met verschillende moeilijkheidsgraden. De bekende "Metro Alpin", de hoogste ondergrondse kabelspoorweg ter wereld, brengt u door de gletsjer naar Mittelallalin waar een schitterend berglandschap op u wacht. Het skigebied is ook heel aantrekkelijk voor internationale gasten, want hier vinden bv. de FIS Snowboard World Cup freestyle, de spectaculaire Glacier Bike Downhill race en de Allalin-race plaats. Deze vindt aan het einde van het seizoen plaats en is de langste downhill-wedstrijd ter wereld: van 3.573 m naar 1.800 m! De vier mooie plaatsen aan de voet van de pistes zijn optimaal door bussen met elkaar verbonden, zodat de skidag ideaal verloopt. Hier heeft elke plaats zijn eigen sfeer. Zo zijn er familievriendelijke en typische dorpen met gezellige huisjes in de chaletstijl van Wallis of ook plaatsen die gekenmerkt worden door levendige après-ski. U vindt hier in elk geval afwisseling!

Vervoer Saas-Fee

  • Trein: Visp (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Sion (75 km), Bern (ca. 120 km), Milaan-Malpensa (ca. 185 km), Genève (ca. 225 km)

Accommodaties in Saas-Fee

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Saas-Fee

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs